Noèní úvahy
None

Tajemství islámu

6. července 2007, 12:32


Doporučuji čtenářům podívat se na blog tajemství islámu. Blog píše česká konvertitka k islámu, jsem jí vděčná, protože mi trochu dovoluje nahlédnout do myšlení muslimů, alespoň části těch našich. Moje znalosti jsou totiž jen akademické, islám, ostatně stejně jako jiná náboženství, studuji z religionistického hlediska. I když je blog veřejný a o imane vím z jejího komentáře na svém blogu, přece bych Vás ráda poprosila, abyste se chovali slušně, tedy na tak hloupě jako někteří naši spoluobčané, o jejichž reakcích také na svém blogu píše.

linkuj.cz vybrali.sme.sk

Rubrika: islám  |  Autor: didactylos
Osobní komentáře prosím směrujte na email.


Komentáře

Sajuri (08.07.2007, 23:18:31 - WWW):
Děkuji za zajímavý tip. Hned to jdu prozkoumat, protože takovýhle blog zní dost zajímavě (a snad i užitečně).

iko (28.07.2007, 22:24:53): Popravde,
na tom blogu nevidim nic, len nazory veriacej a pomerne zaslepenej zeny. Ziaden odstup od toho, comu veri...

didactylos (31.07.2007, 10:07:19): ikovi
Ano, ovšem, máš pravdu. Ale právě to je pro mne cenné jako studijní materiál. Je potřeba mít informace i o tom, jak svou víru vnímají její vyznavači, tedy pokud je to možné, a nejedná se o náboženství, které už zaniklo. Existují sice oficiální stránky ústředí muslimských obcí, dokonce několik, ale takto je to mnohem osobnější. A myslím si, z toho, co jsem měla možnost číst i odjinud, že naši muslimové, hlavně čerství konvertité, jsou v pozici náboženské menšiny, která má automaticky příklon k většímu fundamentalistickému chápání své víry. Trochu mi to připomíná některé diskusní kluby křesťanských denominací, hlavně evangelikálních. (Přiznám se, že bych se jako religionistka bála leckdy do diskuze přihlásit.)


Přidání komentáře...

Vaše jméno:


Váš e-mail:


URL vašich stránek:


Nadpis:


Text:


   
None
None
Didactylos bude ráda, pokud cokoliv z jejich úvah použijete nebo využijete. Didactylos je totiž fikce, literární postava, takže žádná autorská práva nemá a ani nemůže mít. Noční úvahy opatřil kabátkem naopak nefiktivní Jirka Kouba.